text.skipToContent text.skipToNavigation

Covid-19 Zelftesten

7 producten Alle categorieën
Boiron Covid-test Neus Zelftest 1 Test

Boiron

Boiron Covid-test Neus Zelftest 1 Test

25 Antigenische Nasale Zelftesten Covid-19 Newgene (kit 25 stuks)

Newgene

25 Antigenische Nasale Zelftesten Covid-19 Newgene (kit 25 stuks)

5 Antigenische Nasale Zelftesten Covid-19 Newgene (kit 5 stuks)

Newgene

5 Antigenische Nasale Zelftesten Covid-19 Newgene (kit 5 stuks)

1 Antigenische Nasale Zelftest Covid-19 Newgene (kit 1 stuk)

Newgene

1 Antigenische Nasale Zelftest Covid-19 Newgene (kit 1 stuk)

Hoe gebruikt u een COVID-19 neuszelftest en speekselzelftest?

1. Wat zit er in de verpakking van een Covid-zelftest?

Neuszelftest

Speekselzelftest

  • Een teststrip
  • Een buisje met de extractiebuffer
  • Een druppeldopje
  • Een steriel wattenstaafje
  • Een bijsluiter
  • Een teststrip
  • Een buisje met de extractiebuffer
  • Materiaal voor staalafname (trechter, buisje en dop)
  • Een veiligheidszakje
  • Een bijsluiter

2. Voorbereiding op de test

Lees de bijsluiter aandachtig alvorens de test uit te voeren.

Neuszelftest

Speekselzelftest

Ter voorbereiding van het uitvoeren van een Covid-19 zelftest snuit u uw neus alvorens u begint, was uw handen correct met water en zeep of gebruikt desinfecterende gel voor de handen. Open de verpakking ter hoogte van de scheurlijn en haal er de teststrip en het droogmiddel uit. Als dit geel is, is de test geldig. Is dit groen, dan is de test ongeldig.

Neem niets in uw mond, ook geen eten, drank, kauwgum of tabaksproducten in de 10 minuten voorafgaand aan de staalafname. Was uw handen met water en zeep gedurende 20 seconden voor de test. Heeft u geen water en zeep bij de hand, gebruik dan desinfecterende gel voor de handen met minstens 60% alcohol.

3. Staalafname

Neuszelftest

Speekselzelftest

Neem het steriel wattenstaafje uit de verpakking. Kantel uw hoofd lichtjes achterover, breng het wattenstaafje van twee centimeter in uw neus evenwijdig met het gehemelte en draai viermaal rond gedurende 15 seconden. Herhaal deze handeling met hetzelfde wattenstaafje in het andere neusgat.

Neem de trechter en het plastic buisje; plaats de trechter in het buisje. Drie tot vijf keer krachtig hoesten. Spuw het mondvocht voorzichtig in de trechter. Het mondvocht (zonder luchtbellen) moet net de hoogte van de schaalstreep reiken. Doe de gebruikte trechter in het plastic veiligheidszakje.

4. Mengen

Neuszelftest

Speekselzelftest

Verwijder de sluitfolie van het buisje met de extractiebuffer. Plaats het wattenstaafje voorzichtig in het buisje met de extractiebuffer. Draai het wattenstaafje meer dan tienmaal in de ene richting en daarna in de andere richting terwijl u langs de buitenkant in het buisje knijpt. Blijf in de zijkanten van het buisje knijpen terwijl u het wattenstaafje verwijdert om alle vloeistof uit het wattenstaafje te persen. U kunt het wattenstaafje weggooien. Opgelet: een teveel aan vloeistof op het wattenstaafje kan een onjuist resultaat opleveren. Sluit het buisje goed af met het druppeldopje.

Scheur om de buffer te openen en doe de buffer in zijn geheel in het buisje met mondvloeistof. Plaats de dop op het buisje. Knijp 10 tot 15 keer zachtjes in het buisje om de inhoud goed te mengen.

5. Druppel per druppel

Speekselzelftest

Neuszelftest

Deponeer vier druppels in de ovale zone op de teststrip. Stel de stopwatch in op 15 minuten.

Deponeer twee druppels in de ovale zone op de teststrip. Stel de stopwatch in op 15 minuten.

6. Resultaat van de Covid-19 zelftest

Het resultaat van uw test leest u af tussen de 15e en 30e minuut voor de neuszelftest en tussen de 15e en 20e minuut voor de speekselzelftest. De controlelijn C geeft aan dat het resultaat van de test geldig is. Als beide lijnen T en C verschijnen is de test positief. Als enkel de lijn C verschijnt is de test negatief. Als de lijn C niet verschijnt is de test niet geldig. Voor meer info aangaande de betekenis van het resultaat en de te ondernemen stappen volgt u de instructies op de website van het Federaal Agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG). Deze worden overgenomen in de gebruikshandleiding voor de patiënt die wordt meegeleverd met de zelftest.

Vind de dichtstbijzijnde Medi-Market apotheek.

 

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00
+32 (0)2 705 83 35

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart