Niet-contractuele foto
Nutilis Voedingsverdikker Poeder Pot 300g
Niet-contractuele foto
Nationaal Aanbevolen prijs € 15,05**
Onze prijs
€ 13,92Tijdelijk niet beschikbaar (web)
Beschrijving
Voedselverdikkingsmiddel met speekselamylase-bestendige eigenschappen, voor vloeistoffen en bereidingen. Nutilis is dieetvoeding voor medisch gebruik voor voedingsbehoeften in geval van dysfagie, slikstoornissen of verslikkingsproblemen.
13 loyaliteitspunten bij aankoop van dit product
Gratis levering in uw Medi-Market winkel of vanaf € 59 aankopen
Eigenschappen
Product naam: | Nutilis Voedingsverdikker Poeder Pot 300g |
---|---|
Leverancier: | NUTRICIA |
Merk: | Nutricia Medical |
Vorm: | Poudre |
Herroeping: | Ja, behalve indien opengemaakt |
CNK: | 2742955 |
Meer details
Volledige beschrijving
Nutillis Powder is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij dysfagie. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Kauwen en slikken is een ingewikkeld proces. Er zijn veel spieren bij betrokken: in uw lippen, tong, wangen, gehemelte, kaken en keel. Als deze spieren niet goed samenwerken, kunnen er problemen ontstaan bij het slikken. Slikken gaat het best als eten of drinken glad en egaal zijn. Soms maakt een verdikte voeding en/of drank het slikken makkelijker.
Samenstelling
Dextrine-maltose, verdikkingsmiddelen (gemodificeerd zetmeel (maïs), taragom, xanthaangom, guargom).
Meer details
Nutilis Powder is een instant verdikkingsmiddel voor voeding en vloeistoffen, dat praktisch is in gebruik. Het zorgt ervoor dat uw voeding en/of drank snel de juiste dikte heeft, zonder dat de smaak verloren gaat. U kunt Nutilis Powder gebruiken om koude en warme dranken en (gepureerde) gerechten te verdikken.
Nutilis Powder is glutenvrij en laag in lactose.
Speeksel heeft vele functies. Het bevat amylase en helpt onder andere bij de vertering van eten en drinken. Dit begint al in de mond. Een drank verdikt met een bindmiddel zoals maïszetmeel, wordt snel weer vloeibaar door speeksel. Nutilis Powder heeft amylaseresistente eigenschappen. Dit wil zeggen dat speeksel nauwelijks invloed heeft op de dikte van het verdikte product. Hierdoor behoudt de drank en/of gerecht de gewenste dikte.