text.skipToContent text.skipToNavigation

Etixx Iron AA Chelaat 125 + Chlorofyl 90 Capsules

niet-contractuele foto

Doorzettingsvermogen

Draagt bij tot de natuurlijke vorming van hematocriet. Voedingssupplement rijk aan ijzer, vitamine C, chlorofyl en B-vitaminen. Deze unieke synergie stimuleert de opname van ijzer in het bloed en zorgt voor een effectief zuurstoftransport door rode bloedcellen. Voor een beter uithoudingsvermogen.
Draagt bij tot de natuurlijke vorming van hematocriet. Voedingssupplement rijk aan ijzer, vitamine C, chlorofyl en B-vitaminen. Deze unieke synergie stimuleert de opname van ijzer in het bloed en zorgt voor een effectief zuurstoftransport door ...Verder lezen
Onze prijs €57,99
Tijdelijk niet beschikbaar (web)
HOEVEELHEID

57 loyaliteitspunten bij aankoop van dit product

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Etixx Iron AA Chelaat 125 + Chlorofyl 90 Capsules
Leverancier CERES PHARMA
Vorm Capsule
Merk Etixx
Gamma Etixx Endurance
Herroeping Ja, behalve indien opengemaakt
CNK 2527588

Meer details

Volledige beschrijving:

IJzer is een functionele component van hemoglobine en myoglobine, twee stoffen verantwoordelijk voor het transport en de opslag van zuurstof in ons lichaam. De fysieke prestaties zijn afhankelijk van een efficiënte levering en gebruik van zuurstof in de actieve spieren. Daarom speelt ijzer dus een belangrijke rol. Het helpt met de energieproductie en draagt bij tot een normaal zuurstoftransport. Tot slot is ijzer ook nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen, de cognitieve functie en de normale werking van het immuunsysteem.

IJzertekorten zijn niet ongewoon. Een langdurig tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede (= anemie), wat sterke vermoeidheid met zich brengt en dus negatieve gevolgen heeft voor de sportprestaties. Een bloedanalyse bij de arts kan snel uitsluitsel geven over eventuele tekorten.

IJzer is erg belangrijk voor de werking van de spieren tijdens inspanningen, omdat het bijdraagt tot een gezond zuurstoftransport in het lichaam, daarom is Etixx Iron 125 AA zo interessant voor sporters. Bij hoogtestages bijvoorbeeld zorgt supplementatie voor de aanmaak van rode bloedcellen. IJzer wordt beter opgenomen in combinatie met vitamine C en minder goed in combinatie met cafeïne of calciumrijke producten. Etixx Iron 125 AA bevat bovendien vitamine C, B2 en B6, die bijdragen aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Vitamine B12activeert de natuurlijke energie in het lichaam en de aanmaak van rode bloedcellen. Mangaan draagt bij aan de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en ondersteunt het normale energiemetabolisme.

Etixx Iron 125 AA maakt gebruik van een chelaatvorm (gebonden aan aminozuren) en is daardoor gemakkelijk verteerbaar.

Voor wie kan Etixx Iron 125 AA voordelig zijn?

Etixx Iron 125 AA is vooral geschikt voor duursporters die extra nood kunnen hebben aan ijzer (wielrennen, langeafstandslopen, triatlon ...). Daarnaast kan dit supplement nuttig zijn voor alle andere sporters die vermoeid zijn of minder energie hebben.Zeker ook aan te raden voor risicogroepen: vrouwen, vegetariërs/veganisten en atleten die een dieet volgen. Ook op hoogtestage kan het ijzer in Etixx Iron 125 AA voor een optimale aanmaak van rode bloedcellen en het zuurstoftransport.

Samenstelling

Chlorella (gestandaardiseerd op chlorofyl) – IJzerbisglycinaat – Gelatine – L-ascorbinezuur– Chlorofyl – Wijnstok droog extract (Vitis Vinifera, maltodextrine) - Nicotinamide – Magnesiumstearaat - Mangaanbisglycinaat - pyridoxine HCl– Koperbisglycinaat – Riboflavine– thiamine HCl – Foliumzuur –Cyanocobalamine

Voedingsinformatie (per capsule):

Absolute hoeveelheid

% Referentie-inname

Vitamine C

60mg

75%

Vitamine B1 (thiamine HCL)

2.67mg = 2.1mg vit B1

191%

Vitamine B2 (riboflavine)

2.4 mg

171%

Vitamine B3(nicotinamide)

10mg

63%

Foliumzuur

200µg

100%

Vitamine B6 (pyridoxine HCL)

3.66mg = 3mg vit B6

214%

Vitamine B12

1.5µg

60%

Ijzer bisglycinaat

159.2 mg = 25 mg ijzer

179%

Mangaan bisglycinaat

4.36 mg = 750 µg mangaan

38%

Koper bisglycinaat

2.99 mg = 550 µg koper

55%

Chlorofyl

31.1 mg = 30.2 mg chlorophyl

OPC

(Vitis vinifera droog extract: (vrucht/zaad))

10mg

Chlorella pyrenoidosa poeder

(2.4% chlorofyl)

200mg

Vulstoffen gelatine capsule

Magnesium stearaat

4.9mg

Gebruik

1 capsule per dag

Eigenschappen

  • Hooggedoseerd ijzerpreparaat in aminozuur-chelaatvorm voor betere absorptie
  • Bevat vitaminen en mineralen die bijdragen tot beter opname van ijzer
  • Minimaal risico op constipatie dankzij aminozuurchelaatvorm

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00
+32 (0)2 705 83 35

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart