text.skipToContent text.skipToNavigation

Calcium-D Forte EG Munt 1000 mg/800 IE 90 tabletten

niet-contractuele foto

Beendergestel - Osteoporose

Calcium-D EG draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden dankzij het gehalte aan calcium en vitamine D3.
Calcium-D EG draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden dankzij het gehalte aan calcium en vitamine D3.
De bijsluiter downloaden
Voordeel*
Onze prijs €30,57
In voorraad (web)
HOEVEELHEID
Toevoegen aan uw winkelmand

30 loyaliteitspunten bij aankoop van dit product

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Calcium-D Forte EG Munt 1000 mg/800 IE 90 tabletten
Leverancier EG NV/SA
AFSCA
Herroeping Ja, behalve indien opengemaakt
CNK 4109260

Meer details

Volledige beschrijving:

Calcium-D Forte EG draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden dankzij zijn gehalte aan calcium en vitamine D3*.

Wat is Calcium-D Forte EG en waarvoor wordt het gebruikt?
Calcium-D Forte EG is een kauwtablet die 1000 mg calcium en 20 mcg (800 IE) vitamine D3 bevat. Calcium-D Forte EG is beschikbaar onder de vorm van kauwtabletten met citroensmaak of muntsmaak.

Calcium-D Forte EG combineert twee essentiële elementen voor het bevorderen en behouden van sterke botten en tanden:
- Calcium is een essentieel element voor de mineralisatie van de botten en voor een normaal gebit. De inname van calcium is belangrijk op elke leeftijd voor de maximale opbouw van sterke botten (kinderen), voor het behoud van de botmassa (volwassenen) en voor het beperken van het botverlies (ouderen).*
- Vitamine D bevordert de opname van calcium en draagt zo bij tot het behoud van sterke botten. Deze vitamine is oplosbaar in vet en wordt door het lichaam aangemaakt bij voldoende blootstelling aan de zon. Voedsel of bepaalde voedingssupplementen kunnen de toevoer aan vitamine D aanvullen.*
Calcium-D Forte EG kan gebruikt worden bij een verhoogde behoefte aan calcium en vitamine D3, zoals tijdens perioden van sterke groei van het skelet, bijvoorbeeld in de puberteit; tijdens de zwangerschap; tijdens de menopauze of bij ouderen, mannen of vrouwen, om aan hun behoefte aan calcium te voldoen.

Kinderen en jongeren :
De calcium en vitamine D3 in Calcium-D Forte EG dragen bij tot gezonde botten en tanden, en tot een normale spierwerking.
Bovendien draagt vitamine D bij tot een normale opname en een normaal gebruik van calcium, waardoor dit product een ideale combinatie is voor jonge kinderen en jongeren in volle groei.*
Osteoporose en vrouwen boven de 50 jaar :
Calcium en vitamine D helpen het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose. Het gunstige effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van minstens 1 200 mg calcium en 20 μg vitamine D, ongeacht de bron.

Osteoporose is een ziekte waarbij de botten zeer broos worden en botmassa en structuur verliezen, wat het risico op botbreuken verhoogt.

Een tekort aan calcium en vitamine D maken deel uit van de risicofactoren voor de ontwikkeling van osteoporose. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Risico op botbreuken en personen ouder dan 60 jaar :
Calcium-D Forte EG kan ook gebruikt worden bij ouderen voor het behoud van sterke botten, dankzij zijn gehalte aan calcium. Bovendien helpt vitamine D de risico's van het vallen in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte te verminderen. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. Het gunstige effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van minstens 20 μg vitamine D, ongeacht de bron.

Calcium-D Forte EG is een voedingssupplement dat voldoet aan de hoogste farmaceutische eisen verplicht voor een productie conform de GMP (Good Manufacturing Practices) en de Belgische en Europese normen met betrekking tot voedingssupplementen.

Calcium-D Forte EG bevat geen suiker, lactose en gluten.

* Calcium en vitamine D3 dragen bij tot het behoud van gezonde botten en tanden, en tot een normale spierfunctie. Vitamine D draagt bij tot een normale opname en een normaal gebruik van calcium en fosfor.

Samenstelling

Samenstelling per kauwtablet:
Calcium: 1000 mg (125% RI**)
Vitamine D3: 800 I.E. (20 microgram) vitamine D3 (cholecalciferol) (400% RI**)
** RI: referentie-inname

Calciumcarbonaat, Zoetstoffen (Xylitol (E967), Sorbitol (E420), Sucralose (E955)), Vulstof (Mannitol
(E421)), Antiklontermiddel (Glyceryldibehenaat (E471)), natuurlijk muntaroma, Cholecalciferol (Vit. D3).

Calcium-D Forte EG bevat geen suiker, lactose en gluten

Gebruik

De aanbevolen dosis bedraagt 1 kauwtablet per dag. Deze dosis kan worden aangepast naargelang het advies van uw arts of apotheker in functie van de hoeveelheid calcium die u opneemt uit voedsel (melkproducten). U mag op de tabletten kauwen of zuigen.
Calcium-D Forte EG mag op eender welk moment van de dag worden ingenomen, met of zonder voedsel.
De inname van Calcium-D Forte EG dient gewoonlijk langdurig te worden voortgezet bij vrouwen in de menopauze en ouderen.

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00
+32 (0)2 705 83 35

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart