text.skipToContent text.skipToNavigation

Etixx Isotonic Energy Gel Sinaasappel 60 ml

niet-contractuele foto

Voor sportievelingen

Doel: uithoudingsvermogen. Deze gel bevat een suikersiroop met drievoudige werking, gecombineerd met een mix van citraten. Dit uniek mengsel van suiker bestaat uit een ideale combinatie van monosachariden, disachariden en polysachariden. Aangezien de lengte van deze ketens verschilt, worden ze één voor één opgenomen door het lichaam. Het effect is onmiddellijk merkbaar en u kunt langer genieten van de extra energie. Citraten zijn een soort zouten. Ze houden het evenwicht van de lichaamsvloeistoffen optimaal tijdens het sporten. Deze gel is isotonisch in combinatie met 500 ml water. Ze kan gebruikt worden voor langdurige inspanningen en bij warm weer. Atleten, die dagelijks veel transpireren, hebben ook baat bij het gebruik van deze gel. Sinaasappelsmaak.
Doel: uithoudingsvermogen. Deze gel bevat een suikersiroop met drievoudige werking, gecombineerd met een mix van citraten. Dit uniek mengsel van suiker bestaat uit een ideale combinatie van monosachariden, disachariden en polysachariden. Aangezien de lengte van ...Verder lezen
De bijsluiter downloaden
Onze prijs €3,60
In voorraad (web)
HOEVEELHEID
Toevoegen aan uw winkelmand

3 loyaliteitspunten bij aankoop van dit product

Gratis levering in uw Medi-Marketwinkel of vanaf € 59 aankopen

kenmerken

Naam product Etixx Isotonic Energy Gel Sinaasappel 60 ml
Leverancier CERES PHARMA
Inhoud 60ml
Smaak Sinaasappel
AFSCA
Merk Etixx
Herroeping Ja, behalve indien opengemaakt
CNK 4165338

Meer details

Volledige beschrijving:

De hoeveelheid beschikbare koolhydraten is een prestatiebepalende factor voor langeduurinspanningen. Daarom is het belangrijk dat koolhydraten aangevuld worden vóór en tijdens deze inspanningen. Ze zorgen namelijk voor het op peil houden van het bloedglucoseniveau tijdens het sporten en de aanvulling van spierglycogeen (opgeslagen suiker in de spier).

Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen (via drank, bars, of gels), zouden spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90min. Hoeveel koolhydraten dien ik in te nemen tijdens een inspanning?

 • Inspanningen < 1u(15): niet nodig om koolhydraten in te nemen tijdens inspanning.
 • Inspanningen 1-2u: 30g koolhydraten per uur
 • Inspanningen 2-3u: 60g koolhydraten per uur
 • Inspanningen >2.5-3u: tot 90g koolhydraten per uur inspanning.

De voordelen van een energy gel t.o.v. een koolhydraatrijke drank is dat een gel een uiterst geconcentreerde koolhydratenbron is. Om evenveel koolhydraten in te nemen via bijvoorbeeld een isotone drank moet bijna een halve liter gedronken worden wat maaglast kan veroorzaken. Ten opzichte van een energy bar zal een gel veel sneller worden opgenomen (neemt op na 10 minuten) daar deze geen eiwitten of vetten bevat die de maaglediging vertragen.

De Etixx Isotonic Drink Energy Gel is een isotone gel wat betekent dat het aantal deeltjes van de gel gelijk is aan het aantal deeltjes in het bloed, waardoor vocht, koolhydraten en mineralen dus optimaal worden opgenomen, zonder maaglast te veroorzaken. Het voordeel van deze gel is dat deze kan ingenomen worden zonder water. Ideaal voor atleten die geen/weinig water kunnen drinken tijdens de inspanning.

Samenstelling

Water, maltodextrine, zetmeel (van rijst en maïs), fructose, zuurteregelaars (citroenzuur, natriumcitraten), natuurlijk aroma, conserveermiddel (kaliumsorbaat), zoetstof (steviolglycosiden), natriumchloride.

Voedingsinformatie:

Appel / sinaasappel

Nutritionele waarden

Per 100ml

Per gel (60ml)

Energie (kcal)

144

86

Energie (kJ)

611

367

Vetten (g)

0

0

Eiwitten (g)

0

0

Koolhydraten (g)

36

22

Suikers (g)

1,7

1,0

Zout (g)

0,06

0,03

Gebruik

1 tot 3 Isotonic Drink Energy Gels per uur inspanning afhankelijk van inspanningsintensiteit en –duur. Kan gebruikt worden zonder water.

Geschikt voor alle atleten die nood hebben om snel energie aan te vullen tijdens langdurige inspanningen:

 • TIJDENS continue duurinspanningen: wielrenners, triatleten, duatleten, langeafstandslopers, langeafstandszwemmers …
 • VOOR de start of TIJDENS DE RUST bij teamsporten

Eigenschappen

 • Isotone oplossing, waardoor optimale en snelle opname
 • Geen water nodig
 • Keuze uit 2 smaken: appel en sinaasappel
 • Zoetstof en smaakstof van natuurlijke oorsprong
 • Vegan

GRATIS LEVERING

In uw Medi-Marketwinkel of thuis vanaf € 59 aankopen

Online betaling

100% beveiligd

Prijs

Een voordeel (*) berekend in verhouding tot de aanbevolen nationale prijs van de leverancier (**)

Klantendienst

Beschikbaar van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00
+32 (0)2 705 83 35

paiment paiment Paiment per per Price shipping shipping Shipping support support Support pharma location Location gift Gift user User basket Basket menu checked out-of-stock weak-stock gift gift shipping giftbox zoom-in cart